Reflux tea, teakeverék készítése

A reflux betegség kellemetlen tüneteinek enyhítésére kizárólag gyógynövényes teák, teakeverékek fogyasztása ajánlott, hiszen az igazi teacserje leveléből készített fekete-, zöld- vagy vörös tea általában pont ellenkező hatású, vagyis súlyosbítja a refluxot. Ha precízen akarok fogalmazni, akkor a hagyományos teák közül a fekete tea semmiképp nem ajánlott, a zöld- és vörös teákat bizonyos mértékig lehet fogyasztani vagy esetleg vegyesen, gyógyteákkal kevert állapotban.

Zöld tea ginseng gyökérrel

Reflux tea gyanánt ajánlható például a zöld tea ginseng gyökér kivonattal. Ilyen teát manapság már bármely patikában, bioboltban, sőt még az általános kis- és nagykereskedelmi üzletekben is lehet kapni. Interneten való kereséshez az alábbi linket ajánlom:

Google keresés - zöld tea ginseng



A ginseng teát érdemes mézzel együtt fogyasztani. A méz is a savas reflux egyik népszerű természetes gyógyszere mivel erősíti és kezeli a nyelőcső alsó részét, aminek gyengesége nagyban hozzájárul a reflux kialakulásához.

Gyógynövények refluxra, gyomorsavtúltengésre

Gyomorsav túltengésre, reflux betegségre az alábbi gyógynövények hatásosak, tehát az ezek főzetéből készített teakeverék bizonyosan jót tesz a refluxtól szenvedő betegnek:
- akácvirág,
- ánizsmag,
- apróbojtorjánfű,
- árnikalevél- és virág,
- benedekfű,
- bodzavirág,
- cickafarkfű,
- csalánlevél,
- fehérmályvalevél- és gyökér,
- kamilla,
- keskenylevelű útifű,
- orbáncfű, pásztortáska,
- vidrafű,
- zsályalevél.

Általánosan alkalmazható 100%-ig biztosan működő reflux teakeverék recept nem adható, hiszen minden ember különböző, mindenkinek más és más kezelés lehet hatásos és más gyógynövény hozhatja meg a javulást.

Datolyaszilva tea reflux ellen


Létezik egy különleges tea, amelyet különösen ajánlanak a kellemetlen reflux tünetek enyhítésére, ez pedig a datolyaszilva tea. Ez egy keletről származó (Korea és Kína) módszer gyomorsavtúltengés és reflux természetes gyógyítására. Az emberek többsége kellemes hatásról számol be, a teakeverék kellemes, gyomornyugtató hatású. Az alábbiakban ismertetem a datolyaszilva tea elkészítési módját.

Hogyan készítsünk datolyaszilva teát?

A tea fahéj, gyömbér (közismert, gyomorbántalmakra is széleskörűen alkalmazható gyógynövény), cukor és datolyaszilva keverékéből áll és nemcsak az enyhe savas reflux tüneteit, de a vér cukor- és koleszterinszintjét is képes csökkenteni.

Hozzávalók:

  • 2 liter víz,
  • fél csésze durvára reszelt gyömbér (csak friss gyömbérgyökeret használjon),
    3 db fahéj rudacska,
  • másfél csésze cukor (lehetőleg minél kevésbé feldolgozott cukrot használjon, a legjobb a nyers
  • nádcukor, ebből némileg több szükséges ízlés szerint),
  • 1 csésze szeletelt, szárított datolyaszilva (ázsiai élelmiszereket forgalmazó boltokban kapható vagy frissen is vásárolható és házilag szárítható).


Elkészítés:

1. Tegyük a vizet, a a reszelt gyömbért és a fahéjat egy lábasba és lassú tűzön pároljuk fél órán keresztül. Majd vegyük ki a főzetből a fahéjat, szűrjük le belőle a gyömbérdarabkékat, a levet pedig öntsük vissza a lábasba.

2. Keverjük bele a lébe a cukrot és a szárított datolyaszilvát. Kevergetés mellett pároljuk még néhány percig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

3. A párolás illetve főzés után az elkészült főzetet hagyjuk kihűlni, majd miután szobahőmérsékletűre hűlt, tegyük hűtőszekrénybe és tartsuk ott.

4. Naponta három evőkanál datolyaszilva teát fogyasszunk önmagában vagy elkeverve más, napközben fogyasztott italainkba. Az íze édeskés és fűszeres, a legtöbb ember kellemesnek találja.

5. A három teaskanálnyi teakeverék fűszeres ételek elfogyasztása után is ajánlott, hogy segítse az emésztést és lenyugtassa a gyomrot.


Megjegyzés:
A fenti teakeveréket csak akkor alkalmazza a refluxos tünetek enyhítésére, ha egyik összetevőjére sem allergiás. Amennyiben allergiás tüneteekt tapasztal a tea elfogyasztása után, azonnal forduljon orvosához.

datolyaszilva tea recept forrás:
How to make Persimmon tea for acid reflux


Ha többet akar olvasni a datolyaszilváról, akkor a mindenre kiterjedő datolyaszilva ismertetőt ajánlom a Terebess weboldalról.
A datolyaszilva felhasználása nagyon sokrétű. Chili & Vanilia gasztroblogján találhat datolyaszilvás recepteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

!!! F I G Y E L E M !!!
Az oldal elsősorban páciensek, betegek tájékoztatására készült! Az itt olvasható információk önmagukban nem alkalmasak diagnózis felállítására. A tünetek észlelésekor mindenképpen forduljon háziorvosához!